Meet Tony Frats: een entertainer in hart en nieren!

 

Tony Frats, ofwel Anthony Vervaecke, is geboren op 19 november 1986 en is afkomstig uit Blankenberge. Hij voltooide met glans de opleiding Woning & decoratieve technieken aan het provinciaal instituut Heynsdaele te Ronse.

 

Als kleinzoon van een orkestleider en zoon van een toetsenist was het al gauw logisch dat Anthony later ook een muzikant zou zijn.

 

Vanaf zijn 7e vergezelde hij de plaatselijke harmonie als trommelaar, een jaar later werd hij al drummer en de stap naar de muziekschool was dus gauw gezet. Anthony ging les volgen aan het Stedelijke academie voor muziek en woord in Blankenberge.

Foto: Veerle Eeckhout ©

Over Tony Frats

Hij koos voor de richting slagwerk. Het ruime assortiment klassieke slagwerk is toen aan bod gekomen van drums tot pauken, xylofoon, marimba en djembe, alsook samenspel en vrije expressie. Ook de toetsen van zijn vader z'n instrument waren hem niet vreemd. Puur op gehoor speelde hij alle deuntjes van zijn vader na op het keyboard. Tot op de dag van vandaag bezit Tony nog steeds de gave om een nummer te kunnen spelen puur op gehoor en gevoel.

 

Sinds die jonge leeftijd was Tony reeds bevriend met orkestleider/arrangeur/muzikant Wim Janssens (oorspronkelijk vriend van ouders). Wim zag al gauw potentieel in zijn jonge vriend en nam hem onder zijn muzikale vleugels. Tony kreeg de kans om als humorist/goochelaar te spelen in verschillende professionele producties en zo zijn jarenlang vele optredens gevolgd.

Onder meer in het gezelschap van Jacky Lafon, Yves Segers, Danny Fabry, Marc Dex, treedt Tony Frats de dag van vandaag nog

steeds op als humorist/goochelaar samen met Wim Janssens en zijn schitterende live orkest.

 

De interesse in het circus was er ook al zeer snel. Voor zijn 13e verjaardag wilde hij een eenwieler cadeau. Elke verjaardag van de jaren voorheen wilde hij telkens maar 1 ding: een goocheldoos!

 

Niet heel veel later tekende Tony een contract bij een groot en gekend artiestenbureau waaronder ook zijn collega/vriend

clown Jaspie werkzaam was. Zo leerden die twee elkaar kennen, duidelijk twee handen op één buik! Uit deze vriendschap kwamen zeer veel optredens zowel privé, als voor tv en radio.

 

Door de interesse in belichting, geluid, recording, video enzovoort is Anthony samen met Niek van Eventtechnics

(die als technieker mee aan de wieg stond van ons bedrijf) zich gaan specialiseren in het op maat ontwikkelen van uitgewerkte themashows voor themaparken en educatieve speelcentra. Geautomatiseerde shows bestaande uit dmx belichting en geluidsbanden op maat.

Alle entertainment onder 1 dak

0475 79 77 95 |  info@tony-frats.be

 

© 2019 Tony Frats entertainment  |  Alle rechten voorbehouden  |  Anthony Vervaecke